Следвайте Гласове в Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред съюзниците на

...
Следвайте Гласове в Украинският президент Володимир Зеленски заяви пред съюзниците на
Коментари Харесай

На дарителската конференция в Париж Зеленски поиска 800 млн. евро спешна енергийна помощ

Следвайте " Гласове " в 
Украинският президент Володимир Зеленски съобщи пред съдружниците на Украйна, които през днешния ден се събраха в Париж, че се нуждае от незабавна енергийна помощ за зимата на стойност минимум 800 милиона евро, защото съветските сили вземат на прицел гражданската инфраструктура в цялата страна, съобщи Ройтерс.

Френският президент Еманюел Макрон е хазаин на към 70 страни и институции, които разискват какво могат да предложат на Украйна занапред до март, с цел да поддържат достъпа до вода, храна, сила, опазване на здравето и превоз в страната на фона на минусовите температури.
" След като слабостите на Русия във военно отношение станаха явни, тя възприе една цинична тактика - да унищожава гражданска инфраструктура, с цел да подчини Украйна ", сподели френският водач на откриването в Париж на дарителската конференция за Украйна. Макрон упрекна Москва също, че се пробва да всява смут измежду цивилните украинци.
Френският водач сподели, че Франция ще даде на Украйна 63 генератора в допълнение към стоте, доставени през ноември. С спомагателна помощ на стойност 48,5 милиона евро, общата френска помощ тази година ще доближи 200 милиона евро, добави той.

Европейски Съюз е изпратил в Украйна 40 огромни генератора, които да зареждат лечебните заведения в страната, съобщи ДПА, цитирайки председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която също взе участие в срещата. В изказване на комисията се споделя, че са били изпратени и 10 по-малки генератора от Франция, 19 от Словакия, 23 от Германия, 52 трансформатора от Литва и четири системи за спешно зареждане от Полша. Това е в допълнение към 800 генератора, изпратени в Украйна след началото на съветската инвазия, съобщи Фон дер Лайен. Доставките са били изпратени посредством механизма за гражданска отбрана на съюза, който съставлява платформа за съгласуваност и шерване на спешни запаси, сподели комисията.
Зеленски сподели, че се нуждае от незабавна помощ на стойност минимум 800 милиона евро за справяне с по негови думи " енергийния тероризъм " на Русия и с цел да могат украинците да преживеят зимата. " Това е доста, само че цената е по-ниска от цената на прекъсването на тока ", съобщи Зеленски в свое видеообръщение към участниците в срещата. " Хиляди компании и обществени услуги не престават да действат с помощта на генератори. Болници работят с помощта на генератори. Благодарение на тези генератори стотици хиляди работни места бяха избавени ", сподели той.
Международната среща ще се опита да сътвори онлайн механизъм, посредством който Украйна да декларира незабавните си потребности и страните дарителки да могат да ги извършват, сподели Макрон. На втора среща сред Франция и Украйна с присъединяване и на към 500 френски компании ще бъде разисквано какво може да бъде вложено и да се направи в кратковременен до дълготраен проект.
Срещата е и опция за Макрон да показва поддръжката си за Украйна, откакто беше подложен на рецензии от страна на някои европейски съдружници и самата Украйна поради равнището на френската военна поддръжка и негови мнения за Русия.
Зеленски: Прекъсванията на тока са последната вяра на Русия да завоюва войната
Русия не е изоставила проектите си да подхваща въздушни удари против Украйна и вижда в спиранията на електричеството последната си вяра да завоюва войната, сподели нощес във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс.
" Трябва да сме наясно, че Русия не е изоставила тази тактичност на гнет. Всяко неявяване на масирани ракетни удари просто значи, че врагът приготвя нови офанзиви. И може да предприеме такива когато и да е ", уточни украинският президент.
" Русия към момента разчита на спиранията на електричеството. Това е последната вяра на терористите. Докато имат ракети, а те към момента имат такива, апелирам, приемайте насериозно предизвестията на нашето военно командване ", сподели в умозаключение Зеленски.
Зеленски през вчерашния ден прикани страните от Групата на седемте (Г-7) да оказват помощ на държавното управление му да се достави с спомагателни два милиарда кубически метра природен газ и да му доставят съвременни танкове, артилерийски установки и снаряди, както и оръжия с огромен обхват на деяние, заяви Ройтерс.
Говорейки по видеовръзка на отдалечената конференция на Г-7, чийто хазаин бе Германия, Зеленски също по този начин прикани Русия да направи " основна " стъпка към дипломатическо решение на войната в Украйна и предложи Москва да изтегли войските си до Коледа.
" Ако Русия извърши евакуиране на своите сили от Украйна, тогава тя ще обезпечи и надеждно преустановяване на военните дейности ", сподели украинският президент.
" Не виждам причина, заради която Русия да не направи това в този момент - за Коледа. "
Русия нахлу в Украйна през февруари и боевете бушуват в южните и източните региони на страната, а през последните седмици Москва стартира да прави талази от ракетни офанзиви по украинската енергийна инфраструктура, напомня Ройтерс.
Кремъл отхвърли апела на Зеленски
И дума не може да става съветските войски да се изтеглят от Украйна до края на годината, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС. Той акцентира, че с цел да се реализира мир, би трябвало да се регистрират действителностите, зародили след присъединението на нови области към Русия.
" Тези действителности приказват за това, че в Руската федерация се появиха нови субекти и те породиха вследствие на референдуми ", изясни Песков. Той акцентира, че до момента в който украинските управляващи не стартират да регистрират това, няма да се реализира прогрес към мирното разрешаване на спора.
Кремъл смята, че препоръчаните от украинския президент Володимир Зеленски " стъпки към мир “ водят само към продължение на бойните дейности.
Песков засяга вчерашно видеообръщение на Зеленски към водачите от Г-7, отбелязва Ройтерс.
Киев и съдружниците му от Запада не признаха легитимността на референдумите, упоменати от Песков, които се състояха в четири области в Южна и Източна Украйна, отчасти окупирани от съветските сили.
Москва споделя, че не вижда подготвеност за договаряния от страна на Украйна и Запада, който не стопира ѝ доставя оръжия. Руските управляващи отхвърлиха обвиняванията, че изявленията им за активизиране на дипломацията са просто опит да завоюват време и да прегрупират изтощените си войски.
Русия и Украйна обявиха, че ситуацията в Донецка област е сложна, като и двете страни настояват, че са постигнали триумфи
Русия и Украйна обявиха през днешния ден, че обстановката на бойното поле в Донецка област е сложна, като и двете страни настояват, че сполучливо са отблъснали противников офанзиви, съобщи Ройтерс.
Така наречената Донецка национална република е един от четирите региона в Украйна, които Москва анексира през септември след референдум, наказан от Украйна и съдружниците ѝ като " мним и насилствен ".
Ръководителят на назначената от Москва администрация в окупираните елементи на Източна Украйна Денис Пушилин сподели, че напредването в някои региони е затруднено, само че добави, че повече от половината от територията на Донецка област е под контрола на Русия.
Агенция Ройтерс отбелязва, че не е съумяла да удостовери тази информация посредством самостоятелни източници.
Заради тежките боеве в района през последните седмици е мъчно да се реши кои елементи от Донецка област са под контрола на Русия или Украйна. Украинското висшо командване през днешния ден заяви в своята всекидневна сводка за военните дейности, че неговите сили са отблъснали съветските сили на 10 места в района.
" Ситуацията остава сложна, врагът се пробва да контраатакува, само че нашите подразделения в този момент удържат всички позиции ", съобщи Пушилин пред РИА Новости. " Не постоянно е допустимо да напредваме ", добави той.
Руски подразделения са обкръжили град Мариинка и по неговите улици се водят тежки боеве, заяви ТАСС, базирайки се на различен назначен от Москва чиновник. Генералният щаб на украинските въоръжени сили сподели, че негови елементи са отблъснали съветска офанзива против намиращия се на фронтовата линия град.
Продължителният съветски обстрел по фронтовата линия в Донецка област изцяло е разрушил град Бахмут и е нанесъл тежки вреди по град Авдеевка, който се намира в центъра на региона, сподели в петък украинският президент Володимир Зеленски. Украинският общоприет щаб през вчерашния ден заяви, че Русия продължава да концентрира напъните си за завладяване на двата града.
Британското министерство на защитата сподели, че Русия евентуално възнамерява нахлуване в дълбочина в Донецка област, само че изрази подозрение, че тя ще успее да направи това. " Малко евентуално е съветските сухопътни сили да реализират забележителен в оперативно отношение прогрес през идващите няколко месеца ", съобщи ведомството.
Москва твърди, че Украйна е подложила на обстрел съветски крайграничен град
Град Клинци в Брянска област в Южна Русия беше обстрелван тази нощ от Украйна, заяви губернаторът на Брянска област, като добави че няма жертви или вреди, съобщи Ройтерс.
" В резултат на задействането на системите за противовъздушна защита на съветските въоръжени сили ракетата е унищожена, като елементи от нея са паднали на територията на промишлена зона “, заяви регионалният шеф Александър Богомаз в " Телеграм ".
Клинци е град с към 60 000 поданици, намиращ се на към 45 км от границата с Украйна.
Ройтерс означи, че за момента не може да ревизира посредством самостоятелен източник информацията.
Англия е подготвена да изпрати на Украйна оръжия с по-голям обхват на деяние
Британският министър на защитата Бен Уолъс съобщи, че би бил " отворен " за доставка на оръжейни системи с по-голям обхват на Украйна, в случай че Русия продължи да нападна цивилни региони, заяви Ройтерс.
В изявлението си пред Народното събрание Уолъс бе запитан от някогашния министър председател Борис Джонсън, звучен последовател на Украйна, по отношение на възможна доставка на ракетни системи с по-голям обхват на деяние за Киев, с които да бъдат унищожавани или повреждани площадки за изстрелване на дронове.
" Непрекъснато проверявам оръжейните системи, които бихме могли да предоставим ", съобщи Уолъс пред Народното събрание.
" Ние също по този начин разполагаме с евентуални оръжейни системи, които са с по-голям обхват на деяние и в случай че руснаците продължат да взимат на прицел цивилни региони и да се пробват да нарушават Женевските конвенции, тогава аз ще бъда подготвен да обмисля какво ще вършим по-нататък ", сподели той.
Украйна упреква Русия, че употребява дронове " камикадзе ", с цел да поразява енергийна инфраструктура и други цели.
Англия е поела ангажимент за поддръжка на Украйна в размер на 3,8 милиарда паунда от февруари тази година, в това число доставка на оръжия, военно образование и филантропична помощ.
Риши Сунак посети Киев при едно от първите си визити в чужбина, откакто стана английски министър председател през октомври, с вярата да затвърди обещанието на Джонсън, че английската поддръжка за Украйна ще бъде непоклатима, без значение кой е министър председател на страната.
Съединени американски щати изпращат първата партида енергийно съоръжение в помощ на Украйна
Съединени американски щати са изпратили първата партида енергийно съоръжение в помощ на Украйна, споделиха американски чиновници, представени от Ройтерс. Агенцията отбелязва, че това става в миг, когато Вашингтон се пробва да помогне за възобновяване на енергийната инфраструктура на страната, потърпевша от засилващите се съветски офанзиви.
Първата партида енергийно съоръжение е на стойност близо 13 млн. $, сподели един от чиновниците. Друг източник, осведомен с въпроса, сподели, че още два самолета с съоръжение ще излетят от Съединени американски щати за Украйна по-късно тази седмица.
Нидерландия е подготвена да бъде хазаин на арбитражен съд за Украйна
Външният министър на Нидерландия Вопке Хукстра съобщи, че страната му е подготвена да бъде хазаин на специфичен арбитражен съд за Украйна, заяви в понеделник телевизия NOS, представена от БГНЕС.
Според информацията, Хукстра е декларирал, че в случай че има потребност от подобен арбитражен съд, той може да бъде основан в Хага. Въпреки това NOS отбелязва, че съществува юридически пропуск за образуване на развой. Според нидерландския външен министър " би трябвало да се прегледат всички благоприятни условия за наказателно гонене на закононарушенията ". Той означи, че за основаването на трибунала е нужна интернационална политическа и финансова поддръжка.
В същото време NOS обърна внимание на обстоятелството, че Съветът за сигурност на Организация на обединените нации няма да утвърди проектите за арбитражен съд против Русия, защото Русия, като непрекъснат член, може да наложи несъгласие.
По-рано чешкият външен министър предложи основаването на специфичен арбитражен съд за закононарушенията в Украйна.
Пресконференцията на Путин може би е анулирана поради опасения от антивоенните настройки в Русия
Военното разузнаване на Англия твърди във всекидневния си обзор на събитията, че анулирането на така наречен огромна конференция на съветския президент Владимир Путин може би е стимулирано с опасения от " несанкционирано разискване " на войната в Украйна. Според тях кремълските служители извънредно мъчително се отнасят към сходна опция, заяви Би Би Си.
Предния ден Кремъл разгласи, че Путин няма да даде обичайна си конференция за равносметка на отиващата си година, което ще се случи за пръв път от десетилетие.
Тези конференции станаха значима част от графика на Путин за присъединяване в публични прояви и постоянно бяха употребявани като опция да се показва откритостта на съветския водач, при все това въпросите сигурно се ревизират авансово, припомнят създателите на сводката.
Британското разузнаване допуска, че анулирането на конференцията има връзка с растящите опасения във връзка все по-антивоенните настройки в Русия. Те обаче не изясняват аргументите за своя извод, а съветската военна социология не е записала внезапно увеличение в числеността на съперниците на войната.
Внезапна инспекция на бойната подготвеност на въоръжените сили стартира в Беларус
Внезапна инспекция на бойната подготвеност на въоръжените сили стартира в Беларус по разпореждане на президента и главнокомандващ войските Александър Лукашенко. Това заяви министерството на защитата в Минск за БелТА, съобщи беларуската организация.
В рамките на инспекцията се плануват сложни прояви – войските ще се придвижват в най-кратки периоди до избрани региони, ще ги оборудват с инженерна техника, ще провеждат защита и защита и ще трансферират мостови структури през реките Неман и Березина.
С оглед идното придвижване на военна техника и персонален състав през този интервал се възнамерява краткотрайно да бъде лимитирано пътуването на жители, надлежно на превоз, по някои от пътищата и местностите в Беларус.
Във неочакваната инспекция на бойната подготвеност на беларуските войски на 11-12 октомври т. година участваха близо 500 души с 50 единици военна техника.
 
Източник: mediapool.bg
 
 
 
13 Дек 20225213 Дек 202212613 Дек 20224913 Дек 202212913 Дек 2022132813 Дек 2022689КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани04 Дек 2022213509 Дек 202252908 Дек 202277824 Sep 20223372
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР